ВАКС змінив запобіжний захід ще двом фігурантам у справі заводу "Краян"

ВАКС змінив запобіжний захід ще двом фігурантам у справі заводу "Краян".

ВАКС змінив запобіжний захід ще двом фігурантам у справі заводу "Краян". Фото: usionline.com

Події
27 квiтня 2023 22:10

27 квітня Вищий антикорупційний суд змінив запобіжні заходи ще двом обвинуваченим у справі заводу "Краян". Про це повідомили у пресслужбі Центру протидії корупції.

Так, ексглаві депутатської комісії з питань комунальної власності Василю Шкрябаю та колишньому директору департаменту комунальної власності Олексію Спектору призначили застави. Раніше до обох фігурантів застосували запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, який пізніше замінили особистою порукою.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Прокурор повідомив, що Шкрябай двічі не приходив на судові засідання і зажадав для нього арешт із заставою понад 50 мільйонів гривень. Судді задовольнили це клопотання частково, відмовивши в арешті, але застосувавши заставу 6,6 мільйона гривень.

Клопотання щодо зміни запобіжного заходу для Спектора судді також задовольнили частково: прокурор САП наполягав на арешті із заставою в 8,52 мільйона гривень, однак у результаті до фігуранта застосували заставу в розмірі одного мільйона 342 тисяч гривень.

Крім застав, на обох обвинувачених поклали низку обов'язків, зокрема прибувати на виклик до суду, повідомляти про зміну місця проживання та роботи, не залишати територію України, здати закордонні паспорти та утримуватися від спілкування зі свідками. У разі невиконання обов'язків внесені як застава кошти стягнуть у дохід держави.

Нагадаємо, 26 квітня колегія суддів Вищого антикорупційного суду призначила заступнику міського голови Одеси Павлу Вугельману запобіжний захід у вигляді застави в розмірі п'ять мільйонів 368 тисяч гривень.

Також Vgorode повідомляв про те, що 25 квітня Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід міському голові Одеси Геннадію Труханову з особистої поруки на заставу в розмірі 30 мільйонів 866 тисяч гривень. Таке рішення ухвалили в рамках справи про розкрадання 92 мільйонів гривень при придбанні будівель одеського заводу "Краян".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах