Одеський військком, який продавав "білі квитки", може сісти у в'язницю на 12 років

Одеський військком, який продавав "білі квитки", може сісти до в'язниці на 12 років.

Одеський військком, який продавав "білі квитки", може сісти до в'язниці на 12 років. Фото: visitukraine.today

Події
03 травня 2023 10:47

Співробітники ДБР відкрили кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем начальником Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки під час мобілізації. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

За оперативними даними, за винагороду військком давав вказівку підлеглим не закликати тих чи інших осіб. Співробітники ДБР відкрили кримінальне провадження за фактом зловживання посадовим службовим становищем в умовах воєнного стану (частина п'ята статті 426-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Військкома усунули від виконання своїх службових повноважень. Досудове розслідування триває, встановлюється повне коло причетних до правочину осіб.

Крім того, ДБР перевіряє інформацію у ЗМІ про невідповідний заробіток стану сім'ї чиновника. Співробітники ДБР відкрили кримінальне провадження за фактом зловживання посадовим службовим становищем в умовах військового та незаконного збагачення (частина п'ята статті 426-1, 368-5 КК України).

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах