Мешканцю Одеської області загрожує до дев'яти років ув'язнення за переправку призовників за кордон

Мешканцю Одеської області загрожує до дев'яти років ув'язнення за переправку призовників за кордон.

Мешканцю Одеської області загрожує до дев'яти років ув'язнення за переправку призовників за кордон. Фото ілюстративне: istockphoto.com

Події
07 травня 2023 13:54

Мешканець Болградського району відповість перед судом за організацію незаконного переправлення за кордон чоловіків призовного віку. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції в Одеській області.

Так, 31-річний мешканець одного з прикордонних населених пунктів домовився із чотирма жителями Одеської та Львівської областей про те, що за грошову винагороду переправить їх до сусідньої країни.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути  в курсі найважливішої інформації.

Правопорушник зустрів чоловіків в Одесі, де отримав від них три тисячі доларів США завдатку. Ще якусь частину грошей він мав отримати безпосередньо під час перетину державного кордону України.

На маршрутці міжміського сполучення втікачі разом з організатором дісталися певного населеного пункту і вночі рушили до кордону в обхід пунктів пропуску, проте зіткнулися з прикордонниками.

На ухилянтів склали адміністративні матеріали за частиною другою статті 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за спробу перетину державного кордону України, вчинену групою осіб.

Чоловіку, який супроводжував втікачів, оголосили про підозру за частиною третьою статті 332 ("Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів") Кримінального кодексу України. Згідно з чинним законодавством, фігуранту загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

Раніше в Одеській області викрили організаторів каналу переправки військовозобов'язаних громадян за межі України.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах