Війна: навколишньому середовищу Одеської області завдали збитків на 11,7 мільярда

Війна: довкіллю Одеської області завдали збитків на 11,7 мільярда.

Війна: довкіллю Одеської області завдали збитків на 11,7 мільярда. Фото: dumskaya.net

Події
11 травня 2023 16:49

Через атаки РФ навколишнє середовище Одеської області зазнало забруднення, серед яких засмічення будівельними матеріалами та уламками ракет і снарядів, на суму 11,7 мільярда гривень. Про це повідомили у Державно-екологічній інспекції Південно-Західного округу.

Це забруднення атмосферного повітря, ґрунтів, шкода лісовим ресурсам, забруднення водних об'єктів, шкода флорі та фауні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Державна екологічна інспекція проводить роботу з фіксації та обліку шкоди навколишньому середовищу. Найбільша сума - 11,1 мільярд гривень, це збитки, завдані засміченням земель будівельними відходами та уламками бойових частин ракет та снарядів під час руйнування внаслідок ракетних обстрілів у липні 2022 року житлового будинку та бази відпочинку "Годжі" на території селища Сергіївка. Також внаслідок потрапляння БПЛА у квітні 2023 року спалахнуло та зруйнувалося виробниче та управлінське приміщення одного з підприємств Одеси. Державні інспектори провели обстеження території та встановили засмічення земельних ділянок загальною площею понад сім тисяч квадратних метрів. Загальний розмір збитків, спричинених засміченням земельних ресурсів, становить 339,7 мільйонів. Збитки, завдані атмосферному повітрю внаслідок потрапляння продуктів горіння – 482,2 тисячі гривень. Значними є збитки, завдані руйнуванням об'єктів енергетичної інфраструктури Одеської області – 36,3 мільйонів гривень.

Злочини проти навколишнього середовища можуть бути менш помітними відразу, однак у довгій перспективі матимуть дуже сумні наслідки. Для відновлення довкілля знадобиться не одне десятиліття.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах