Начальника одеського військового шпиталю вдруге затримали через корупцію

Начальника одеського військового шпиталю вдруге затримали через корупцію.

Начальника одеського військового шпиталю вдруге затримали через корупцію. Фото: od.npu.gov.ua

Події
12 травня 2023 17:13

В Одесі правоохоронці викрили на корупції одного з командирів військового шпиталю. Він просив у чоловіка 5000 доларів США за допомогу в отриманні інвалідності. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Правопорушника затримали після одержання грошей. Йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років із конфіскацією майна.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За версією поліції, військовослужбовець, маючи проблеми зі здоров'ям, проходив військово-лікарську комісію для набуття статусу особи з інвалідністю. За порадою знайомого він звернувся до одного із командирів місцевого військового шпиталю. А той, не будучи компетентним і не звернувшись до фахівців, одразу заявив чоловікові, що його діагноз та хвороби "не дотягує" до того, щоб зробити групу інвалідності, але за 5000 доларів США він зможе допомогти у вирішенні цього питання.

Чоловік звернувся до правоохоронних органів. 11 травня корупціонера затримали, коли він отримував гроші через посередника. Речові докази правоохоронці вилучили, а фігуранта затримали гаразд. Вирішується питання про повідомлення чоловікові про підозру в отриманні неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на ухвалення рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, пов'язану з вимогою такої вигоди. Йому загрожує в'язниця на строк від трьох до восьми років із конфіскацією майна. Також правоохоронці піклуються про обрання правопорушнику запобіжного заходу. Слідство продовжується.

  • Начальника одеського військового шпиталю вдруге затримали через корупцію фото
  • Начальника одеського військового шпиталю вдруге затримали через корупцію фото 1
  • Начальника одеського військового шпиталю вдруге затримали через корупцію фото 2

Начальника одеського військового шпиталю вдруге затримали через корупцію фото

Усі фото: od.npu.gov.ua

Зазначимо, що за інформацією "Думської", це буде вже друге кримінальне провадження з хабарництва, в якому фігурує полковник. Перший раз його затримали 2020 року в Маріуполі при отриманні тисячі доларів. Тоді його звинувачували в тому, що він "створював штучні перешкоди кандидатам на проходження служби за контрактом і надалі надавав послуги щодо їх усунення".



Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах