На Одещині п'яна 19-річна дівчина на легковику врізалася у віз із дітьми

На Одещині п'яна 19-річна дівчина на легковику врізалася у віз із дітьми.

На Одещині п'яна 19-річна дівчина на легковику врізалася у віз із дітьми. Фото: od.npu.gov.ua

Події
13 травня 2023 16:36

На Одещині сталася ДТП за участю п'яної 19-річної дівчини, яка без прав сіла за кермо. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції в Одеській області.

Повідомлення про те, що в селі Олександрівка Долинської об'єднаної територіальної громади сталася аварія за участю легкового автомобіля та гужового транспорту, надійшло до поліції 11 травня близько 19:00.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Поліцейські встановили, що 19-річна місцева мешканка, керуючи автомобілем ВАЗ, не обрала безпечну швидкість руху і не дотримувалася дистанції, внаслідок чого зіткнулася з підводою, що знаходилася на узбіччі. На возі поруч із 29-річним водієм сиділи п'ятирічна дівчинка та шестирічний хлопчик.

На Одещині п'яна 19-річна дівчина на легковику врізалася у віз із дітьми.На Одещині п'яна 19-річна дівчина на легковику врізалася у віз із дітьми. Фото: od.npu.gov.ua

Оглянувши чоловіка і дітей, лікарі діагностували їм забиті місця тіла. Нікому з постраждалих госпіталізація не знадобилася.

Винуватицю ДТП перевірили на стан сп'яніння. Дівчина виявилася нетверезою. Крім того, з'ясувалося, що вона не має посвідчення водія.

На Одещині п'яна 19-річна дівчина на легковику врізалася у віз із дітьми.На Одещині п'яна 19-річна дівчина на легковику врізалася у віз із дітьми. Фото: od.npu.gov.ua

На порушницю склали адміністративні матеріали одразу за трьома статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення: статтею 124 ("Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів"), частиною другою статті 126 ("Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом") та частиною першою статті 130 ("Управління транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння").

Правоохоронці вже направили адміністративні матеріали до суду. Максимальне покарання, яке загрожує дівчині, – штраф у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 17 тисяч гривень.

Нагадаємо, у період із січня по квітень поточного року на автошляхах Одеської області сталося 3 362 ДТП, зокрема 385 із постраждалими. Унаслідок аварій 490 осіб отримали травми різного ступеня тяжкості – 47 із них загинули.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах