Подробиці смертей чотирирічних двійнят в Одесі: лікарі розповіли про версії

Подробиці смертей чотирирічних двійнят в Одесі: лікарі розповіли про версії.

Подробиці смертей чотирирічних двійнят в Одесі: лікарі розповіли про версії. Фото: depositphotos.com

Події
16 травня 2023 15:54

Лікарі розповіли про трагічні смерті двох дітей-двійнят, які, ймовірно, отруїлися в Одесі. Про це повідомляє " Суспільне ".

Завідувач відділення анестезіології Одеської обласної дитячої клінічної лікарні Володимир Босенко розповів, що дівчинку доправили до лікарні близько четвертої ранку у важкому стані, де вона пробула п'ять годин.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Після інтенсивної терапії, зазначив лікар, було покращення стану, після чого дитину перевели на штучну вентиляцію легень. Близько десятої ранку у дівчинки зупинилося серце, і незважаючи на спроби реанімації, о 10:45 лікарі констатували смерть.

Медики мають кілька версій, що могло спричинити смерть дитини. Одна з них – соматичне захворювання. Лікар розповів, що важко було щось одразу діагностувати, адже дівчинка мала запальні зміни у складі крові. Також був токсикаційний синдром: у дитини була сіро-земляста шкіра, порушення периферичного кровообігу, нестабільна гемодинаміка, тому медики не виключали як харчове, так і отруєння хімічною речовиною.

Володимир Босенко розповів, що лікарі проводили бесіду з матір'ю, намагаючись з'ясувати, чи донька вживала якісь препарати, але мати чіткої відповіді не дала. Водночас жінка почувала себе добре, не мала ознак захворювання. Жінка розповіла медикам і про прихід медсестри.

"Вона черговому лікареві сказала, що сестра зробила укол протиблювотного препарату "Церукал", але він не міг привезти в той стан, з яким дитина потрапила до нас. …. Він ніякого впливу протягом захворювання не мав. …. Препарат був введений у дозі, що відповідає дозі цього віку", – зазначив Володимир Босенко.

Він також розповів, що до лікарні іноді потрапляють діти з отруєнням Церукалом, проте з іншими симптомами ці випадки не закінчуються летально. Також, за словами лікаря, до такого стану і не призвели б нітрати, які, здавалося б, могли утримуватись у овочах, які їли діти.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах