Причиною загибелі чотирирічних близнюків в Одесі могла бути токсична хімічна речовина

Причиною загибелі чотирирічних близнюків в Одесі могла бути токсична хімічна речовина.

Причиною загибелі чотирирічних близнюків в Одесі могла бути токсична хімічна речовина. Фото: vechirniy.kyiv.ua

Події
17 травня 2023 09:17

Одеські лікарі, які намагалися врятувати близнюків, припускають, що за симптомами – це була токсична хімічна речовина. Проте точну причину загибелі чотирирічних дітей має встановити експертиза. Про це повідомляє ТСН.

У реанімацію лікарні чотирирічну дівчинку привезли у вкрай тяжкому стані. Її брат-близнюк перестав дихати за кілька хвилин до приїзду швидкої, на руках у матері. П'ять годин лікарі виборювали життя дитини, але дива не сталося. "Їй було проведено так звані протишокові дії, але стан не покращувався, наростала поліорганна недостатність, набряк мозку, її було переведено на штучну вентиляцію легень", – каже медичний директор Одеської ОДКБ Ірина Кузьменко.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Дітям стало погано за два дні до того, розповіла медикам їхня мама. В обох почалося блювання, але жінка звернулася за допомогою лише надвечір другого дня. Викликала приватну медсестру, чому не швидку, пояснити лікарям не змогла. Сім'я – переселенці з Херсона, тож, можливо, мати просто розгубилася у чужому місті. Після ін'єкції дітям спочатку стало краще і вони заснули, але вночі їхній стан різко погіршився.

"Ми розглядали кілька версій - був виражений токсикаційний синдром, це була сірого землістого кольору шкіра, порушення периферичного кровообігу. Одна з версій - це було хімічне отруєння зокрема", – припускає завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Одеської ОГКЛ Володимир Босенко.

За словами матері, діти їли разом із дорослими. Меню було звичайне, але, крім малюків, ніхто не захворів. За одним із припущень близнюки отруїлися молодими овочами з оброблених хімікатами полів. Але медики кажуть, картина отруєння вказує на інше, як хімію проти щурів чи токсичну рослину.

"Нітрати мають зовсім іншу клініку отруєння, це нітрати не були... Це потрібно робити повний токсикологічний аналіз", – додають медики.

Те, що смерть дітей викликав препарат, запроваджений медсестрою, лікарі також відкидають.

"Він не міг викликати такі наслідки як летальний випадок. Робили вже, коли у дітей було блювання. Мати повинна була, якщо вже другий день блювання у дітей, звернутися до лікарів", – пояснюють у лікарні.

Поліція розглядає справу як нещасний випадок, але розпочала та розслідування за статтею "неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником". Очевидно, йдеться про медсестру, яка зробила дітям укол.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах