В Одесі чоловік отримав довічне за те, що передавав ворогові дані про ЗСУ

В Одесі чоловік отримав довічне за те, що передавав ворогові дані про ЗСУ.

В Одесі чоловік отримав довічне за те, що передавав ворогові дані про ЗСУ. Фото: bessarabiainform.com

Події
22 травня 2023 17:49

В Одесі чоловік отримав довічний ув'язнення з конфіскацією майна за те, що передавав ворогові дані про ЗСУ. Про це повідомляє Малинівський районний суд Одеси.

Так, чоловіка визнали винним "у переході на бік ворога в період збройного конфлікту, наданні іноземній державі, іноземній організації та їх представникам допомоги у проведенні підривної діяльності проти України на шкоду суверенітету. територіальної цілісності та недоторканності, обороноздатності, державної та економічної безпеки України, вчинені в умовах військового стану (ч.2 ст. 111 КК України) та у незаконному придбанні та зберіганні вибухових речовин та бойових припасів (ч.1 ст. 263 КК України)".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У судовому засіданні обвинувачений вину визнав повністю, але не покаявся. Під час останнього слова обвинувачений показав, що шкодує, що його дуже рано викрили у скоєнні підривної діяльності проти України. Він хотів продовжувати свою діяльність на користь РФ, оскільки вважає "силами зла" Західні Країни, які допомагають Україні проти боротьби із "силами добра", які представляє Росія.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному суді.

А все почалося з того, що в березні-квітні 2022 року з власної ініціативи вийшов на зв'язок з представниками спеціальних служб РФ і почав виконувати їх завдання щодо збирання та передачі інформації по об'єктах критичної інфраструктури, дислокації та переміщення військових та військової техніки. Він вступив у співробітництво із представниками головного управління генерального штабу збройних сил Російської Федерації. У період з квітня по травень 2022 року він об'їхав можливі місця дислокації військ та техніки Збройних сил України та території Одеси та Одеської області та передав інформацію про місце дислокації військ "куратору" спецслужб РФ.

Також він, перебуваючи в Одесі, придбав у невстановленої особи вибухові речовини та бойові припаси, які у дорожній сумці перемістив у напівзруйновану будівлю. Надалі зберігав за вказаним місцем вибухові речовини та бойові припаси.
Про це повідомляє прес-служба Малиновського суду в Одесі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах