Віце-адміралу РФ, який наказував стріляти по Одещині, повідомили про підозру

Віце-адміралу РФ, який наказував стріляти по Одещині, повідомили про підозру.

Віце-адміралу РФ, який наказував стріляти по Одещині, повідомили про підозру. Фото: wikipedia.org

Події
26 травня 2023 17:18

СБУ повідомила про підозру віце-адміралу РФ, який наказував стріляти по Одещині "калібрами" з Чорного моря. Про це повідомляє пресслужба СБУ в Одеській області.

Так, Служба безпеки зібрала доказову базу на чинного командувача Чорноморського флоту ВМФ РФ віце-адмірала Віктора Соколова.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Чиновник причетний до масованих російських ударів по цивільним об'єктам України.

З 10 серпня 2022 року Соколов особисто віддавав накази щодо регулярних бойових пусків крилатих ракет 3М14 "Калібр" з енергетичної інфраструктури нашої держави. Внаслідок ворожих обстрілів загинули чотири мирні жителі, ще 40 отримали поранення. За даними слідства, повітряні атаки агресор здійснював енергооб'єктами у Київській, Львівській, Дніпропетровській, Вінницькій, Кіровоградській, Одеській, Запорізькій, Сумській, Хмельницькій, Рівненській, Чернівецькій, Черкаській, Житомирській та Івано-Франківській областях.

Російські обстріли завдали значних втрат національній системі життєзабезпечення цивільного населення України. Крім того, ракетні удари Росії призводили до тимчасової зупинки роботи десятків місцевих навчальних закладів, лікарень та інших соціальних закладів. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Соколову про підозру щодо кількох статей Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 та ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, вчинене групою осіб за попередньою змовою); ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України); ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни, вчинене групою осіб за попередньою змовою).

Продовжуються комплексні заходи щодо його притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави. Зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах