В Одесі 16-річна п'яна дівчина сіла за кермо чужого автомобіля та влаштувала ДТП

В Одесі 16-річна п'яна дівчина сіла за кермо чужого автомобіля та влаштувала ДТП.

В Одесі 16-річна п'яна дівчина сіла за кермо чужого автомобіля та влаштувала ДТП. Фото: facebook.com/odesapolice

Події
27 травня 2023 17:54

В Одесі поліцейські затримали 16-річну порушницю, яка в стані алкогольного сп'яніння села за кермо чужого автомобіля та вчинила аварію. Про це повідомили у пресслужбі Патрульної поліції Одеської області.

Так, увечері, 26 травня, патрульні поліцейські отримали повідомлення про ДТП на вулиці Академіка Вільямса. На місці події інспектори виявили автомобіль Volkswagen, який наїхав на перешкоду. За кермом транспортного засобу була 16-річна дівчина з явними ознаками сп'яніння.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Порушницю за допомогою приладу "Драгер" перевірили на вміст алкоголю у крові. Результат показав 1,49 проміле, тобто у 7,5 разів більше за дозволену норму.

Відео: facebook.com/odesapolice

З'ясувалося, що дівчина без дозволу взяла автомобіль у родичів, а коли скоїла ДТП, злякалася та поїхала з місця події, але через пошкодження транспортного засобу далеко не виїхала.

Патрульні склали на громадянку адміністративні матеріали за чотирма статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення: статтею 124 ("Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна"), статтею122- 4 ("Залишення місця дорожньо-транспортної пригоди"), частиною другою статті 126 ("Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом, або передача керування транспортним засобом особі, яка не має права керування таким транспортним засобом") та статтею 130 ("Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння").

Також на місце події викликали батька порушниці. На нього склали адміністративний протокол за статтею 184 ("Невиконання батьками або особами, які їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей") Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах