Обіцяв солдатові звільнення від служби: в Одесі за корупцію затримали юриста військової частини

Обіцяв солдатові звільнення від служби: в Одесі за корупцію затримали юриста військової частини.

Обіцяв солдатові звільнення від служби: в Одесі за корупцію затримали юриста військової частини. Фото: od.npu.gov.ua

Події
01 червня 2023 19:47

В Одесі за корупцію затримали начальника юридичної групи однієї із військових частин. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції в Одеській області.

Як встановило слідство, капітан юстиції пообіцяв солдату своєї частини, призваному в рамках мобілізації, в обмін на грошову винагороду вплинути на уповноважену особу лікарської комісії Одеського обласного центру медико-соціальної експертизи та оформити документи про надання матері мобілізованого статусу людини з інвалідністю. Це стало б законною підставою для звільнення солдата з військової служби.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Підприємливого порушника затримали відразу після отримання ним першої частини неправомірної вигоди в розмірі двох тисяч доларів США. Загалом за звільнення призовника від військової служби фігурант розраховував отримати шість тисяч доларів США.

В Одесі за корупцію затримали юриста військової частини.В Одесі за корупцію затримали юриста військової частини. Фото: od.npu.gov.ua

Затриманому повідомили про підозру за частиною третьою статті 369-2 ("Одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди") Кримінального кодексу України. Як запобіжний захід йому обрали утримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 402 600 гривень.

В Одесі за корупцію затримали юриста військової частини.В Одесі за корупцію затримали юриста військової частини. Фото: od.npu.gov.ua

За законом чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років із конфіскацією майна.

Наразі триває слідство.

Нагадаємо, судді Київського районного суду міста Одеси Людмилу Салтан, яку в березні викрили на одержанні чотирьох тисяч доларів, продовжили термін усунення з посади.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах