"Інфоксводоканал" прокоментував інформацію про можливість зараження води холерою в Одесі

"Інфоксводоканал" прокоментував інформацію щодо можливості зараження води холерою в Одесі.

"Інфоксводоканал" прокоментував інформацію щодо можливості зараження води холерою в Одесі. Фото: slovoidilo.ua

Події
09 червня 2023 16:38

"Інфоксводоканал" нагадує мешканцям Одеси, що джерело водопостачання міста не має відношення ні до морської води, ні до водного басейну Дніпра. Тому холери у місті через воду не буде. Про це повідомили у прес-службі відомства.

У відомстві наголосили, що після підриву Каховської ГЕС соціальними мережами почала поширюватися недостовірна інформація про нібито можливість зараження холерою води. У повідомленнях зазначається, що мити овочі, фрукти та навіть чистити зуби необхідно виключно кип'яченою водою.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Повідомляємо споживачам, що підстав для паніки немає. За повідомленнями Центру протидії дезінформації РНБО України фейкові "новини", що розповсюджують ворожі ресурси, не відповідають дійсності та спрямовані на дестабілізацію та нагнітання паніки серед населення. Що стосується Одеси: джерело водопостачання міста не має жодного стосунку до морської води, ні до водного басейну Дніпра, що унеможливлює навіть потенційну загрозу забруднення водопровідної води внаслідок теракту на Каховській ГЕС.

Разом з цим, європейське обладнання та технологія очищення води, яку застосовує Інфоксводоканал, дозволяє усувати збудників будь-яких кишкових інфекцій – як вірусологічних, так і бактеріологічних. Крім того, на всіх етапах водопідготовки за більш як 55 показниками цілодобово здійснюється лабораторний контроль. Співробітники підприємства перевіряють не лише річкову воду на вміст забруднювачів, а й питну воду у мережі у різних локаціях міста.

Крім "Інфоксводоканалу", паралельний лабораторний контроль здійснює і державна санітарна служба. За результатами останніх досліджень водопровідна вода в Одесі відповідає всім санітарним вимогам до питної води. Наполегливо просимо одеситів не розповсюджувати фейкову та сумнівну інформацію, а довіряти лише офіційним джерелам", – сказано у повідомленні відомства.

Приводом для цієї посади стало, що голова Білгород-Дністровської райадміністрації Григорій Мельниченко попередив мешканців регіону про холеру. За його словами, через прорив дамби Каховської ГЕС у воду потрапило багато зарази з розмитих цвинтарів тощо, і є велика ймовірність появи у воді палички холери. Тому він закликав громадян навіть чистити зуби лише кип'яченою водою. До цього нагадував про те, що краще кип'ятити воду та речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

А доктор Комаровський також пророкував загрозу холери.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах