СБУ повідомили про підозру в держзраді агенту ФСБ: він збирав дані на Одещині

СБУ повідомили про підозру в держзраді агенту ФСБ: він збирав дані на Одещині.

СБУ повідомили про підозру в держзраді агенту ФСБ: він збирав дані на Одещині. Фото: facebook.com/ssu.odesa

Події
09 червня 2023 16:13

СБУ повідомила про підозру в держзраді агенту ФСБ, який збирав розвіддані на Одещині. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Так, прихильника ворога викрили кіберфахівці у березні цього року під час контрдиверсійних заходів на Одещині.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ворожа "активність" фігуранта у соцмережах потрапила у поле зору представників російської спецслужби, які згодом дистанційно залучили його до співпраці як інформатора. Потім визначили йому "зв'язного". Ним виявився підсанкційний московський блогер Юрій Подоляка, який публічно виправдовує військові злочини російських окупантів і має понад два мільйони аудиторії.

За даними слідства, саме він давав вказівки інформатору збирати дані про місця дислокації підрозділів Сил оборони та координати стратегічно важливих об'єктів транспортної інфраструктури на території регіону.

Крім того, ворожий інформатор фіксував "результати" російських повітряних атак та надсилав їх "зв'язному" для подальшого коригування повторних ударів по Одесі. Для комунікації використовували анонімний чат у забороненій соцмережі "Вконтакте" та месенджер "Телеграм". Щоб зібрати розвідінформацію, зловмисник їздив областю та фотографував українські об'єкти. Співробітники СБУ затримали ворожого поплічника на спробі передачі закритих відомостей до РФ. Під час обшуку за місцем проживання фігуранта знайшли комп'ютер на місці злочину з представниками ворожої спецслужби. У ході слідства виявили зв'язок зрадника безпосередньо з чинним співробітником ФСБ.

Агенту ФСБ повідомили про підозру в частині другій статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах