Отримай відповідь: чим небезпечний ротавірус та інші інфекції, які знайшли на пляжах в Одесі

Отримай відповідь: чим небезпечним є ротавірус та інші інфекції, який знайшли на пляжах в Одесі.

Отримай відповідь: чим небезпечним є ротавірус та інші інфекції, який знайшли на пляжах в Одесі. Фото: pexels.com

Події
13 червня 2023 16:25

Аналіз прибережних вод Чорного моря виявив, що у морській воді Одеської області присутні збудники ротавіруса, астровіруса та сальмонели. У той же час, збудника холери у воді не виявлено.

Як повідомляють у Центрі громадського здоров'я МОЗ, ротавірусна інфекція – хвороба, що викликає важку діарею, нерідко смертельну, особливо у немовлят та маленьких дітей,

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ротавірус дуже заразний, його джерелом є людина. Інфікування відбувається при контакті з поверхнями та предметами, які могли бути забруднені: іграшками, підлогою, меблями, одягом та іншим, а також під час їжі. Основними методами профілактики ротавірусної інфекції є вакцинація та дотримання правил особистої гігієни.

Як повідомив головний санлікар України Ігор Кузін в ефірі телемарафону "Єдині новини", ротавірус у морській воді знаходять уже кілька днів поспіль. Їм цілком реально можна заразитися при купанні у водоймищі та при вживанні брудної води

Він додав, що колодязі та власні джерела людям краще не використовувати, а пити воду лише бутильовану та належної якості.

Астровірус – гостре кишкове захворювання. Сезонне загострення захворюваності посідає жовтень-березень. Шляхів передачі інфекції три: водний (вживання некип'яченої води), контактно-побутовий (зараження відбувається через брудні руки та предмети вжитку), харчовий (вживання інфікованих продуктів). Клінічні прояви наступають через 24-36-годинний інкубаційний період, а через чотири доби відбувається спонтанне одужання.

Бактерії сальмонели викликають у людини сальмонельоз. Це група гострих кишкових інфекцій, яка супроводжується різким підвищенням температури, болем у ділянці живота, діарей, нудотою та іноді блюванням. Симптоми хвороби можуть виявитися через 72 години (зазвичай через 12-36 годин) після того, як бактерія опинилася в організмі. Хвороба триває від двох до семи днів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах