Одеський худмузей перейменували, але ім'я Ройтбурда йому не надали

Одеський худмузей перейменували, але ім'я Ройтбурда йому не надали.

Одеський худмузей перейменували, але ім'я Ройтбурда йому не надали. Фото: Alex Levitsky & Dmitry Shamatazhi

Події
23 червня 2023 14:05

Одеський художній музей перейменували на Одеський національний художній музей. Відповідне рішення ухвалили на сьогоднішньому засіданні сесії Одеської обласної ради.

Зазначимо, що статус національного музею йому надали ще у жовтні 2021 року. Тоді президент України Володимир Зеленський у цьому указі запропонував Одеській облдержадміністрації спільно з Одеською обласною радою розробити питання щодо присвоєння музею імені Олександра Ройтбурда.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На сайті облради навіть зареєстрували альтернативний проект рішення, в якому йшлося про перейменування музею на "Одеський національний художній музей імені Олександра Ройтбурда", але на сесію він не потрапив. Причиною стало те, що проект не підтримали на громадських обговореннях ще до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Голова фракції "Європейської Солідарності" Михайло Шмушкович наголошував, що слід провести повторне опитування громадської думки щодо назви цієї комунальної установи.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах