Понад десяток укриттів Одеси можуть перейти у комунальну власність

Понад десяток укриттів Одеси можуть перейти у комунальну власність.

Понад десяток укриттів Одеси можуть перейти у комунальну власність. Фото: omr.gov.ua

Події
25 червня 2023 13:56

Міська влада Одеси планує передати у комунальну власність укриття, які не мають власника. Про це повідомили у пресслужбі Одеської міської ради.

Для того, щоб реалізувати цю пропозицію, потрібно спростити процедуру передачі таких сховищ із державної власності в комунальну.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Міська влада вже підготувала звернення до центральних органів виконавчої влади з ініціативою внесення відповідних змін до законодавства України.

Насамперед йдеться про укриття, розташоване поруч із головним офісом Центру надання адміністративних послуг та міською адміністрацією на вулиці Косовській. Юридично дане укриття не має власника, а фактично воно належить підприємству-банкруту ВАТ "Краян".

"Міська рада надала згоду на прийняття цього укриття в комунальну власність на сесії ще в 2017 році, тобто майже шість років тому. Більше того: ми маємо ще 13 аналогічних об'єктів державної власності. Виділяти на них кошти та наводити порядок ми не можемо, доки не буде завершена процедура передачі укриттів місту", – сказав міський голова.

Відео: YouTube-канал Думська, 1

Також Геннадій Труханов зазначив, що спрощення процедури передачі сховищ з державної власності в комунальну дозволить повноцінно облаштувати ці об'єкти та обслуговувати їх надалі.

Нагадаємо, на початку червня в Одеській області перевірили бомбосховища, яких загалом налічується 1 993. Під час перевірки з'ясувалося, що 122 укриття закриті, а ще 522 – непридатні до експлуатації.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах