В Одесі готуються до наступного навчального року

В Одесі готуються до наступного навчального року.

В Одесі готуються до наступного навчального року. Фото: molbuk.ua

Події
27 червня 2023 16:19

У школах та садках Одеси готуються до наступного навчального року. Утричі більше батьків бажають, щоб їхні діти навчалися офлайн із 1 вересня. Крім того, всі батьки школярів вже мали повідомити про те, як працюватиме очне навчання. Про це повідомила директор міського департаменту освіти та науки Олена Буйневич.

За її словами, більшість дітей вийде до своїх шкіл, частина – до найближчої школи з укриттям.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Якщо батькам не повідомили, необхідно спитати у класного керівника. Крім того, чиновниця повідомила, що наразі триває активний ремонт укриттів у навчальних закладах.
Планується ввести в експлуатацію близько 70 укриттів до 1 вересня та ще близько 30 до 1 листопада.

Олена Буйневич зазначила також, що зараз ситуація з дитячими садками складніша, ніж у школах, адже укриття зазвичай менше садка у шість разів. Замість 30 тисяч місць є вчетверо менше. Буйневич підкреслила, що справа не в тому, що укриттів у садках немає, а в тому, що не в кожному садочку воно можливе. Тому право вийти в дитсадок є у всіх, але насамперед - кому нема з ким залишити, хто працює. Тому батькам краще мати довідку про роботу. Більше того, Буйневич закликала батьків, діти яких ходять у садок, все ж таки відвідувати його частіше, адже групи заповнені лише на третину.

Як повідомляє голова Одеської ОВ Олег Кіпер, цього року до вступу до першого класу готуються понад 20 тисяч дітей з Одеської області. Сади готові прийняти 60 тисяч дітей, а школи 270 тисяч. Водночас постійно збільшується кількість дітей – переселенців, тож до 1 вересня ці цифри можуть збільшитись. Понад 150 шкіл досі потребують обладнання укриттів. Він визнав, що є такі навчальні заклади, де неможливо організувати укриття, особливо будівель. Учнів цих закладів, за згодою батьків, підвозитимуть шкільні автобуси до інших шкіл. Наразі є в області 400 таких автобусів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах