Одеським військкомом Борисовим зацікавилася прокуратура: йому інкримінують три статті

Одеським військкомом Борисовим зацікавилася прокуратура: йому інкримінують три статті.

Одеським військкомом Борисовим зацікавилася прокуратура: йому інкримінують три статті. Фото: tsn.ua

Події
29 червня 2023 12:58

Скандальним одеським військкомом Євгеном Борисовим, котрий вчасно воєнного стану обзавівся майном для своєї родини в Іспанії, зацікавилася прокуратура. Про це повідомляє спецпрокуратура в галузі оборони Південного регіону.

Так Борисова перевіряють у справі про ухилення від військової служби. Також прокуратура перевіряє факти можливого незаконного збагачення, ухилення від військової служби та перевищення службових повноважень з боку Борисова.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації
 
Зокрема, перевіряється та опублікована у ЗМІ інформація про майно членів сім'ї посадової особи за кордоном. За цими даними, у період дії військового стану вони придбали автомобілі преміум-класу та нерухоме майно в Королівстві Іспанія на загальну суму понад 196 мільйонів гривень, хоча офіційний загальний дохід сім'ї не покриває ці витрати.

Для підтвердження цієї інформації здійснюється комплекс слідчих та процесуальних дій, а також надіслали до компетентних органів Королівства Іспанії, Республіки Молдови, Румунії, Туреччини запити про міжнародну правову допомогу.

Перевіряються окремі факти можливого ухилення керівником Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки від проходження військової служби – перебування його за кордоном нібито на лікуванні. Правоохоронці досліджують питання наявності законних підстав виїзду військової посадової особи, яка відповідає за мобілізацію в регіоні, за межі країни під час воєнного стану.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах