Підрив дамби Каховської ГЕС: в Одеському зоопарку врятували майже 300 тварин

Підрив дамби Каховської ГЕС: в Одеському зоопарку врятували майже 300 тварин.

Підрив дамби Каховської ГЕС: в Одеському зоопарку врятували майже 300 тварин. Фото: mediacenter.org.ua

Події
04 липня 2023 17:30

Після підриву греблі Каховської ГЕС в Одеському зоопарку знайшли свій притулок майже 300 тварин. Усі вони здебільшого потрапили до Одеси на плавучих островах, яких прибило течією до одеського узбережжя. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів директор одеського зоопарку Ігор Бєляков.

Він зазначив, що здебільшого це були невеликі водні тварини – тритони, жаби, змії, черепахи.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Ми врятували майже 300 тварин, усі вони мають повернутися в дику природу. Серед понад 100 дунайських тритонів це рідкісна тварина, занесена до Червоної книги України. Однак, на жаль, багато цих тварин загинули... Ці тритони ми не випускаємо, тому що їх потрібно повернути туди, звідки вони потрапили, на Херсонщину", – наголосив фахівець.

Він також розповів, що люди врятували багато озерних жаб, водяних черепах, водяних вужів. Усіх цих тварин можна випустити на Одещині, вони мешкають і в нашому регіоні.

Військові передали до зоопарку трьох цуценят єнотовидного собаки, яких потім відпустили в Нижньодністровський природоохоронний парк, а також самку оленя.

Також на Херсонщині живуть степові гадюки, але поки вони біля Одеського узбережжя не з'являлися. Крім того, в море потрапило дуже багато ондатрів. Цих тварин важко зловити, але одесити принесли нам аж вісім ондатрів. Нині їх також випустили на території Нижньодністровського парку.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах