У морі Одеси масово гинуть мідії

У морі Одеси масово гинуть мідії

У морі Одеси масово гинуть мідії Фото: forum.rukzak.ua

Події
07 липня 2023 13:26

В Одеській затоці зафіксували масову загибель мідій. Про це розповів голова організації "Зелений лист" та еколог Владислав Балинський.

За словами еколога, найбільше постраждала колонія на самому хвилерізі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Біля берега загинуло за масою близько 50% мідій. Якщо говорити про колонію цих молюсків на хвилерізі, вони лежать мертвими і відкритими біля нього. Колонії, які кріпляться на камінні, збереглися краще, але там спостерігається багато загиблих мідій", – пояснив Балінський.

Крім того, до одеських берегів знову прибило сміття.

"Змінився напрям вітру і течією нагнало дніпровську воду. Вона має відповідний жовтий відтінок. Велика частина рослинного сміття затонула за хвилерізом. Це не тільки залишки рослинності, а й будівельне та побутове сміття, шматки лінолеуму, шматки столів", - повідомив Балі.

Найзабрудненіші водні маси вітер уже відігнав від берегів нашої області, але Дніпро повернувся у своє русло і починає піднімати 70-річні поклади промислових та аграрних відходів радянського часу, тому брудна вода продовжує надходити до Чорного моря.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах