Будівництво в Одесі: який зараз попит на нерухомість в Одесі

Будівництво в Одесі: який зараз попит на нерухомість в Одесі.

Будівництво в Одесі: який зараз попит на нерухомість в Одесі. Фото: budport.com.ua

Події
13 липня 2023 11:09

У другому кварталі цього року кількість угод на первинному та вторинному ринках нерухомості Одеси становила близько третини (30%) довоєнних показників. Про це повідомила агентство "Інтерфакс-Україна" CEO агентства нерухомості Dominanta Ганна Гусейнова.

За її словами, минулого року в Одесі на вторинному ринку було продано близько 100 тисяч квадратних метрів житла, що втричі нижче за результати 2021-го.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Аналітики чекають на позитивні зміни на ринку продажів.

"Первинний ринок постраждав ще сильніше. Згідно з даними опитувань девелоперів, продаж за 2022 рік знизився загалом у 8-12 разів порівняно з довоєнними обсягами. Минулого року зафіксували поступове відновлення інтересу до первинної нерухомості. Проте попит на квартири в новобудовах становить лише 14 % проти 63% у лютому 2022 року.

"Минулого року у нас практично не було запитів на об'єкти, що будуються в Одесі. Перші угоди в таких об'єктах з'явилися в січні 2023-го, ми бачимо поступове відновлення попиту", - додала Гусейнова.

В Одесі відновили активність 66% довоєнних майданчиків. Стартували й нові проекти. Щоби підтримати інтерес потенційних покупців, одеські девелопери пропонують нестандартні програми. Наприклад, Breeze Marine пропонує безвідсоткову розстрочку остаточно будівництва. За результатами минулого року у місті ввели в експлуатацію 0,7 мільйона квадратних метрів житла. Це на 35% нижче за 2021 рік, але вище на 0,51 млн квадратних метрів порівняно з 2020 роком. Середні ціни після лютого 2022 року зросли на 38%, з 26 до 36,1 тисяч гривень за квадратний метр. Середній чек з початку війни зріс на 0,5 мільйона гривень і навесні досяг 1,94 мільйона гривень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах