Через російську атаку постраждала будівля генконсульства Китаю в Одесі (оновлено)

Через російську атаку постраждала будівля генконсульства Китаю в Одесі.

Через російську атаку постраждала будівля генконсульства Китаю в Одесі. Фото: t.me/odeskaODA

Події
20 липня 2023 13:05

Внаслідок сьогоднішньої нічної атаки по Одесі постраждала будівля генерального консульства Китайської Народної Республіки. Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

За його словами, агресор навмисне б'є по портовій інфраструктурі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Крім того, постраждали адміністративні будинки, житлові будинки навколо, постраждало консульство Китайської Народної Республіки. Це говорить про те, що ворог не звертає уваги ні на що", – заявив Кіпер.

Через російську атаку постраждала будівля генконсульства Китаю в Одесі.Через російську атаку постраждала будівля генконсульства Китаю в Одесі. Фото: t.me/odeskaODA

Оновлено:

Люди не постраждали. МЗС України перебуває в контакті із посольством КНР задля зʼясування заподіяної шкоди та надання необхідної допомоги. Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

Він зазначив, що будівля генерального консульства Китаю розташована в центрі Одеси та перебуває у власності КНР.

Нагадаємо, російська ракета зруйнувала адмінбудівлю у центрі Одеси. Загинув 21-річний охоронець. Він із батьком чергував по черзі. Чоловік з ночі чекав, поки ДСНС розбирають завали та нададуть його сина. Камери показали, що він забігав у підвал. На жаль, ракета потрапила в момент, коли він заходив до укриття. Мати, дідусь та батько до останнього сподівалися, що він живий. З ними працюють психологи. Ще вісім людей, зокрема троє рятувальників, постраждали. Трьох госпіталізували у стані середнього ступеня важкості. У людей осколкові поранення та отруєння продуктами горіння.

Крім того, пошкоджено склад на околиці міста, там виникла пожежа. Без жертв. Є ще пошкодження адмінбудівлі порту: постраждали вікна, дах, усередині приміщення руйнування. Також є пошкодження портової інфраструктури.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах