Вдень росіяни знову атакували Одеську область сімома ракетами: що відомо

Росіяни знову атакували Одеську область ракетами: цього разу вдень.

Росіяни знову атакували Одеську область ракетами: цього разу вдень. Ілюстративне фото: ракета "Онікс"

Події
21 липня 2023 13:00

Вдень у п'ятницю, 21 липня, ворог знову атакував Одеську область ракетами. Про це повідомляє речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

За попередньою інформацією, з 10:00 і станом на даний момент противник застосував чотири ракети П-800 "Онікс" десь на південь від обласного центру.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За інформацією голови Одеської ОВ Олега Кіпера, сьогодні під ударом Білгород-Дністровський район. Ціль – важливий об'єкт інфраструктури. Саме ним росіяни випустили сім ракет. На жаль, є пошкодження.

Так, після оголошення повітряної тривоги на Одещині пролунали вибухи. У самій Одесі сильних вибухів не чули.

Раніше Повітряні сили повідомили, що зафіксовано пуски надзвукових протикорабельних ракет "Онікс" у напрямку Одеської області. Потім їх випустили вдруге.

Згодом сирена звучала в області ще один раз. Тоді Повітряні сили повідомили про активність ворожої тактичної авіації в акваторії Чорного моря та ракетну загрозу.

У чому небезпека "Оніксів"

Ракети наземного базування "Онікс" російських оккупантів можуть летіти над водою на висоті всього 10-15 метрів, що ускладнює їхнє виявлення та знищення. Про це розповів прес-секретар Повітряних сил ЗСУ та полковник Юрій Ігна.

«Ракети "Онікс" до Сил оборони України поки що немає можливості збивати. Це ракети наземного базування, які противник застосовує прибережною зоною вже не вперше. Взагалі ця ракета призначена для знищення плавзасобів. Летить вона на швидкості понад 3000 км на годину. При заході сонця на ціль ракета може летіти на висоті 10-15 м над водою, щоб знищити корабель і відповідно це ускладнює її виявлення та збивання. З такими ракетами важко боротися, тож це ускладнює роботу ППО. Але впливати на їхню роботу можна зрештою тими ж засобами радіоелектронної боротьби. Не всі ці ракети долітають до мети, але частина долітає», – пояснив Юрій Ігнат.

Нагадаємо, що на світанку окупанти також випустили ракети по нашому регіону. Постраждали двоє співробітників агропідприємства. Вони дістали різані рани склом.

Атакували Одеську область крилатими ракетами типу "Калібр" із акваторії Чорного моря. Намагаючись обійти систему протиповітряної оборони, ворог спрямовував ракети на мінімальній висоті, використовуючи особливості ландшафту. Дві ракети потрапили до зерносховищ одного з сільськогосподарських підприємств. Спалахнула пожежа і вже під час боротьби з вогнем пролунала повторна тривога. Ще одна ракета потрапила до того ж підприємства, пошкодивши сільськогосподарську та рятувальну техніку.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах