ЮНЕСКО засудила обстріл історичної частини Одеси

ЮНЕСКО засудила обстріл історичної частини Одеси.

ЮНЕСКО засудила обстріл історичної частини Одеси. Фото: facebook.com/alexandra.kovalchuk

Події
22 липня 2023 18:07

ЮНЕСКО засудила атаки на історичний центр Одеси, внаслідок яких постраждали будівлі культурного значення, та закликала припинити напади на культурні цінності, захищені міжнародними нормативними документами.

Про це йдеться на офіційній сторінці організації.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"ЮНЕСКО висловлює підтримку одеситам та щирі співчуття сім'ям загиблих. За попередніми оцінками, в Одесі виявлено ушкодження кількох музеїв, що знаходяться на території Всесвітньої спадщини, зокрема, Одеського археологічного музею, Одеського морського музею та Одеського літературного музею. Всі вони були відмічені ЮНЕСКО та місцевою владою Блакитним щитом – емблемою Гаазької конвенції 1954 року", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, від обстрілів Одеси російськими окупантами постраждали три музеї : Археологічний, Літературний та непрацюючий музей морського флоту.

Після обстрілу міста мер Одеси Геннадій Труханов закликав виключити РФ із ЮНЕСКО.

"Світ повинен нарешті визнати, що Росія свідомо завдає шкоди культурній спадщині всього людства. Міжнародна позиція має бути принциповою та жорстокою", – сказав міський голова Одеси.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах