Стало відомо, який у Одеси кредитний рейтинг

Стало відомо, який у Одеси кредитний рейтинг - фото

Стало відомо, який у Одеси кредитний рейтинг - фото

Події
31 липня 2023 15:22

Рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" 25 липня за результатами 2022 року оновило та підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг Одеси на рівні uaAА з прогнозом "у розвитку". Рівень uaAА-характеризується дуже високою кредитоспроможністю. Про це повідомляє пресслужба міськради.

Кредитний рейтинг обумовлений ефективною політикою міської влади щодо управління місцевим боргом та суттєвим зменшенням рівня боргового навантаження бюджету громади внаслідок дострокових погашень кредитів, залучених міською радою.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Чинники, що підтримують рівень кредитного рейтингу: високий рівень бюджетної забезпеченості:

- обсяг доходів бюджету Одеського міського територіального товариства (без урахування трансфертів) у розрахунку на одного мешканця у 2022 році перевищував середній показник за місцевими бюджетами загалом (на 2,0%) та показники багатьох міст України, порівнянних за адміністративно-територіальним статусом;
- зростання обсягів доходів бюджету громади (без урахування трансфертів) та достатні показники ліквідності протягом 2014-2022 рр.;
- диверсифікація господарського комплексу міста за видами економічної діяльності, а також низький рівень концентрації надходжень до бюджету за основними платниками податків та іншими обов'язковими платежами; ефективна політика міської влади щодо управління місцевим боргом з метою оптимізації його обсягу та структури та гарна кредитна історія.

Чинники, що обмежують рівень кредитного рейтингу: негативний вплив наслідків російської військової агресії проти України на фінансовий ринок, економіку країни в цілому, соціально-економічний розвиток окремих громад, стан державних та місцевих фінансів та рівень реальних доходів населення; висока потреба у залученні додаткового фінансування, у тому числі на відновлення об'єктів міської інфраструктури та житлово-комунального господарства.

Стало відомо, який у Одеси кредитний рейтинг.Стало відомо, який у Одеси кредитний рейтинг. Фото: omr.gov.ua


Враховуючи надзвичайну цінність кваліфікованої оцінки кредитного рейтингу міста, для проведення ефективної політики щодо управління місцевим боргом з метою оптимізації його обсягу та структури та зменшення боргового навантаження бюджету міста Департамент фінансів Одеської міської ради та у 2023 році продовжує співпрацю з рейтинговим агентством з метою оновлення кредитного рейтингу Одеси.

Що таке кредитний рейтинг

Кредитний рейтинг – іміджева підмога міста та маркер для міжнародних фінансових інституцій при ухваленні рішень про виділення коштів.

Наявність рейтингу дозволяє знизити відсоткові ставки за кредитами, які міська влада бере у міжнародних фінансових організацій.

Зазначимо, що кредитний рейтинг міста не може бути кращим, ніж рейтинг України загалом.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах