Гуменюк назвала прорив російської блокади Чорного моря іноземними суднами фейком

Гуменюк назвала народ російської блокади Чорного моря іноземними суднами фейком.

Гуменюк назвала народ російської блокади Чорного моря іноземними суднами фейком. Фото: cкріншот youtube.com/@UkraineMediaCenterOdesa

Події
02 серпня 2023 13:29

Атакувати Дунайські порти Одеської області могли через поширення інформації про суди, які нібито прорвали блокаду РФ у Чорному морі та стали на якір в одному з українських зернових портів у дельті Дунаю. Про це повідомляє керівник Об’єднаного координаційного прес-центру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

"Те, що стосувалося тих судів, довкола яких створили інформаційний ажіотаж, зокрема, непрямим чином спровокувало і ту саму атаку, яка сьогодні сталася", - сказала Гуменюк.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За її словами, жодного прориву російської блокади українських територіальних вод насправді не було і цієї інформації фейк.

Справа в тому, що глобальна блокада північно-західної частини Чорного моря розпочалася разом із початком повномасштабного вторгнення. Ця ділянка моря закрита для судноплавства. Після цього працював лише "зерновий коридор", яким могли курсувати лише певні домовленостями суду. На сьогоднішній день коридор, як відомо, не діє. Прориву блокади як такої не було, оскільки судна йшли за рекомендованим курсом, використовуючи, у тому числі, територіальні води інших держав та за межами того району, який проголошено закритим.

Також вона зазначила, що росіяни вдарили по портовій інфраструктурі Дунаю, бо це альтернатива "Зерновому коридору". За словами спікера ОК, Росія зрозуміла, що на зустріч та поступки ніхто не йде. Також вона додала, що такі розосереджені потужні атаки відбуватимуться й надалі. І, на жаль, достатнього захисту на Одещині поки що немає.

Нагадаємо, на початку тижня у ЗМІ поширилася інформація, що три цивільні судна прорвали російську блокаду і вирушили в українські порти.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах