Звучав сигнал тривоги: яка ситуація в Одесі вранці 5 серпня

Лунав сигнал тривоги: яка ситуація в Одесі вранці 5 серпня.

Лунав сигнал тривоги: яка ситуація в Одесі вранці 5 серпня. Фото: facebook.com/28mechanizedbrigade

Події
05 серпня 2023 10:55

Ніч із 4 на 5 серпня пройшла спокійно, а ось вранці лунав сигнал повітряної тривоги. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

У пресслужбі Повітряних Сил ЗС України пояснили, що тривогу оголошували через загрозу застосування балістики у східних та південно-східних регіонах. Обстрілів при цьому не було. Згодом тривогу оголосили знову – цього разу по всій Україні. Причиною став злет МІГ-31 із аеродрому Саваслейка. Пусків ракет не було.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Ситуація в регіоні повністю контрольована, проте ймовірність ракетно-дронових ударів зберігається на високому рівні.

Відео: t.me/Bratchuk_Sergey

Уночі в Керченській протоці морські безпілотники атакували російський танкер-хімовоз SIG. За даними російських ЗМІ, розливу палива не було, екікаж не постраждав, проте пошкоджено машинне відділення.

За словами голови СБУ Василя Малюка, якщо росіяни хочуть, щоб "бавовна" припинилася, то вони мають повністю залишити територіальні води України та українську землю.

"Будь-яка "бавовна", що відбувається з кораблями РФ або Кримським мостом, є абсолютно логічним і ефективним кроком до ворога. Більше того, такі спецоперації проводяться в територіальних водах України і повністю законні", – сказав глава СБУ.

Нагадаємо, внаслідок ворожих обстрілів частково або повністю пошкоджено 26 об'єктів портової інфраструктури України, а також є руйнування п'яти іноземних суден.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах