В ООН відреагували на обстріл Одеси 14 серпня

В ООН відреагували на обстріл Одеси 14 серпня.

В ООН відреагували на обстріл Одеси 14 серпня. Фото: t.me/odesacityofficial

Події
15 серпня 2023 10:07

В Організації Об'єднаних Націй відреагували на обстріл Одеси та Херсона у серпні. Гуманітарна координатор місії в Україні Деніз Браун заявила, що мирні жителі та громадянська інфраструктура не мають бути мішенями. Про це йдеться у заяві Деніз Браун 14 серпня.

"Жителі півдня країни, у тому числі в Херсонській та Одеській областях, пережили особливо важкі вихідні, оскільки через обстріл загинули і було поранено багато мирних жителів, у тому числі діти... Мирні жителі та цивільна інфраструктура мають бути захищені: вони не повинні бути мішенню", – сказано у заяві представниці ООН.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З її слів, російські удари вплинули на роботу гуманітарних організацій, які допомагають постраждалим від війни. Зокрема, 11 серпня через обстріл Херсонської області громадська організація ADRA змушена була припинити розподіл допомоги, бо їхній склад та автомобілі виявилися пошкодженими.

Нагадаємо, що в ніч на 14 серпня російська армія випустила 15 "шахедів" та вісім "Калібрів" по Одеській області. Ворог атакував наш регіон тричі. ППО їх збило, але внаслідок падіння уламків виявився пошкоджений гуртожиток одного з навчальних закладів та гіпермаркет Fozzy, який не підлягає відновленню. Постраждали троє співробітників гіпермаркету, двоє з них потрапили до лікарні. На щастя, їх уже виписали. На двох об'єктах виникли пожежі, їх загасили. Вибуховою хвилею у кількох будинках розбиті вікна, балкони та авто. Постраждали сім навчальних закладів та майже 300 будинків.

Виявилися пошкоджені виробничі майстерні Одеської опери та близько 30 пам'яток культурної спадщини.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах