Одеського суддю усунули від роботи через корупцію

Одеського суддю усунули від роботи через корупцію.

Одеського суддю усунули від роботи через корупцію. Фото: facebook.com/nabu.gov.ua

Події
15 серпня 2023 11:53

Суддю Приморського райсуду Одеси Іллю Лонського, підозрюваного у спробі дати хабара іншій судді за позитивне рішення у адміністративній справі, а також у присвоєнні частини хабара, усунули від правосуддя та взяли під варту. Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Так, Вищий антикорупційний суд задовольнив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 днів, із заставою в 805 200 гривень. Продовжується досудове розслідування.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, йдеться про хабар у розмірі двох тисяч доларів від військовослужбовця. Підозра судді повідомили на початку серпня. Посередником був адвокат, викритий у червні. Справу кваліфікували за двома статтями Кримінального кодексу України: частину третю статті 15, частину третю статті 369 та частину другу статті 190. Судді може загрожувати покаранням у вигляді позбавлення волі до восьми років із конфіскацією майна.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах