У Франції та Румунії відреагували на обстріл порту Рені Одеської області

У Франції та Румунії відреагували на обстріл порту Рені Одеської області.

У Франції та Румунії відреагували на обстріл порту Рені Одеської області. Фото: t.me/odesacityofficial

Події
17 серпня 2023 08:41

Франція та Румунія засуджують атаки російських безпілотників, які вночі вразили зернові склади в порту на Дунаї на Одещині.

Так, у Міністерстві закордонних справ Франції зробили відповідну заяву.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Ці удари, які особливо пошкодили зернові термінали, були навмисне спрямовані на інфраструктуру, важливу для глобальної продовольчої безпеки. Цими новими атаками Росія знову порушує міжнародне право. РФ продовжує перешкоджати експорту зерна, наражає на загрозу судноплавство в Чорному морі і робить жахливий шантаж безпеки", – йдеться у заяві.

У МЗС Франції наголосили, що Чорноморська зернова ініціатива, припинена РФ 17 липня, дозволила транспортувати понад 33 мільйони тонн до 45 країн, зокрема найуразливіші країни Азії та Африки.

Також глава Міністерства закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску засудила атаку країни-агресора РФ.

"Я рішуче засуджую продовження ударів Росії по невинних людях, громадянській інфраструктурі, включаючи зерносховища в українських портах "Рені" та "Ізмаїл". Цими кричущими порушеннями міжнародного права Росія продовжує ставити під загрозу глобальну продовольчу безпеку та безпеку судноплавства в Чорному морі, – зазначила міністр. закордонних справ Румунії Луміниця Одобеску.

Нагадаємо, вночі в середу, 16 серпня, російські окупанти двічі вдарили по Одеській області безпілотниками, атакувавши портову та зернову інфраструктуру. Внаслідок влучень у порту Рені постраждали складські приміщення та зерносховища.

Як повідомив перший заступник міністра аграрної політики Тарас Висоцький, атака знищила 3-5 тисяч тонн сільгосппродукції, які оцінюються мільйонами доларів. Водночас, заступник міністра зазначив, що можливість відправляти в різні періоди щодня десятки тисяч тонн продукції зберігається.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах