Троє одеських патрульних дадуть відповідь перед судом за побиття літнього чоловіка

Троє одеських патрульних дадуть відповідь перед судом за побиття літнього чоловіка.

Троє одеських патрульних дадуть відповідь перед судом за побиття літнього чоловіка. Фото ілюстративне: pexels.com

Події
26 серпня 2023 16:21

Трьох одеських патрульних судитимуть за перевищення службових повноважень із застосуванням насильства до батька із сином. Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

За даними слідства, на початку січня цього року поліцейські під час патрулювання Хаджибейського району Одеси у складі екіпажу автопатруля зупинили транспортний засіб. Під час спілкування з приводу зупинки авто між одним із правоохоронців та пасажиром виник словесний конфлікт, внаслідок чого патрульні, без будь-яких законних підстав та попередження, повалили водія та пасажира на асфальт обличчям вниз.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Надалі на пасажира авто, яким виявився батько водія, одягли наручники та доставили його до відділу поліції для складання адміністративних матеріалів. Попри те, що потерпілий не чинив жодного опору, у відділенні двоє з патрульних продовжили словесно ображати чоловіка і завдавати йому ударів по ногах, тулубу та голові. Внаслідок таких протиправних дій правоохоронців постраждалий отримав численні садна обличчя та перелом лівого наколінника.

Наразі двох обвинувачених звільнили з правоохоронних органів, а їх спільнику за результатами службового розслідування оголосили догану.

Прокурори Одеської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно трьох співробітників Управління патрульної поліції в Одеській області за фактом перевищення службових повноважень, що супроводжувалося насильством (частина друга статті 365 Кримінального кодексу України – "Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги, вчинене стосовно особи похилого віку"). За таке порушення фігурантам загрожує до восьми років ув'язнення.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах