В Одеській міськраді прокоментували виділення коштів на ремонт Київського райсуду

В Одеській міськраді прокоментували виділення коштів на ремонт Київського райсуду.

В Одеській міськраді прокоментували виділення коштів на ремонт Київського райсуду. Фото: omr.gov.ua

Події
27 серпня 2023 18:49

Заступник Одеського міського голови Олександр Філатов прокоментував ситуацію щодо виділення коштів на реконструкцію Київського районного суду.

Чиновник наголосив, що 106 мільйонів гривень – це вартість всього проєкту, який розпочали ще до війни і на даний момент не планують повністю реалізовувати, тоді як зараз йдеться лише про прибудову приміщення Київського районного суду для перебування затриманих та правоохоронців, які їх супроводжують.

Зараз все найоперативніше вв нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Наголошую: кошти спрямовуються не для суддів або покращення умов їх роботи, а для громадян, по яким ще не винесено вирок, та правоохоронців, які їх супроводжують. По-друге, вартість квадратного метра будівництва цього приміщення – близько 690 доларів за квадратний метр. Звертаю увагу : це адмінбудівля з особливими вимогами та державними будівельними нормами, проте спекулюють не лише на цифрах, а й проблемі доцільності цього будівництва!" – написав заступник мера.

Також Олександр Філатов пояснив, чому це будівництво доречне. За його словами, щодня через Київський районний суд проходить близько сотні справ. Це найбільш завантажений суд України, який щорічно розглядає 40 тисяч справ та матеріалів, зокрема близько 20 тисяч досудових, проте водночас є найменшим за площею районним судом Одеси.

Віцемер наголосив, що бюджет міста орієнтований на потреби нашої армії та підтримання нормальної життєдіяльності одеситів, а десять мільйонів гривень на ремонт суду потрапляють до обох цих категорій. Щодо допомоги армії, то лише за останній місяць під час двох позачергових сесій Одеської міської ради на цю мету виділили півмільярда гривень додатково до коштів, які виділяли раніше.

"Ще раз зазначу, що саме в цьому суді розглядаються справи військовослужбовців. І, до речі, останні резонансні розслідування та обшуки у справах ухилення від військової служби, заволодіння військовим майном, гуманітарною допомогою, зловживань під час здійснення призову, порушень з боку співробітників військкомату та лікарських комісій є результатом роботи Київського районного суду! А під час війни це дуже важлива діяльність, і вона потребує належних умов", – підсумував Олександр Філатов.

Нагадаємо, 25 серпня на сесії Одеської міської ради більшість депутатів проголосували за виділення коштів із бюджету на реконструкцію Київського району суду. Після голосування дві фракції – "Європейська солідарність" та "Слуга народу" – звернулися із закликом до мера не допустити фінансування ремонту та переказати кошти на потреби ЗСУ. Волонтер та голова благодійного фонду "Корпорація монстрів" Катерина Ножевнікова повідомила, що у понеділок, 28 серпня, вийде на пікет біля будівлі міськради на Думській площі, оскільки обурена, що тендер досі не скасували, а гроші громади витрачають не на допомогу військовим.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах