На Тилігульському лимані на Одещині помітили масовий мор риби

На Тилігульському лимані на Одещині помітили масове море риби.

На Тилігульському лимані на Одещині помітили масове море риби. Фото: facebook.com/sw.dei

Події
29 серпня 2023 17:14

На Тилігульському лимані на Одещині масово загинула риба. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу.

Так, 27 серпня у районі села Кордон Одеського району зафіксували замор риби. Фахівці інспекції провели обстеження лиману. Вони виявили скупчення мертвого бичка.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Для лабораторних досліджень відібрали проби води.

Зазначимо, що на різних ділянках лиману риба десь гниє, а десь її просто прибило до берега. Приміром, біля устричної ферми замор менше. Місцеві жителі та туристи набирають напівживого бичка для того, щоб його приготувати.

Нагадаємо, що з 20 серпня в регіоні розпочалася заборона на промисловий та аматорський вилов чорноморських кефалів у період їх масового нересту. Відновити лов можна буде вже 10 вересня. Основна мета заборони – створити оптимальні умови для відтворення чорноморських кефалів – гостроноса, лобану та сингілю. Ці види риб віддають перевагу теплій воді і вважаються одними з найкрасивіших і найшвидших у Чорному морі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах