З'явилися подробиці про викрадача із Чорноморська, який взяв у заручники свою родину

З'явилися подробиці про викрадача із Чорноморська, який узяв у заручники свою родину.

З'явилися подробиці про викрадача із Чорноморська, який узяв у заручники свою родину. Фото: od.npu.gov.ua

Події
30 серпня 2023 18:22

У поліції повідомили подробиці спецоперації на Одещині, в ході якої звільнили двох жінок та маленьку дівчинку, яких взяв у заручники батько дитини. Правопорушника затримали. Його дії наслідком кваліфіковані як домашнє насильство та незаконне позбавлення волі двох і більше людей. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Нагадаємо, що подія сталася сьогодні у місті Чорноморськ. 27-річний чоловік закрив у квартирі колишню громадянську дружину, спільну маленьку дочку та її бабусю, погрожуючи їм фізичною розправою. Крики про допомогу почули на вулиці та зателефонували до правоохоронних органів. На виклик негайно прибули співробітники територіального підрозділу поліції, ювенали, психологи, поліція діалогу, керівництво ГУНП в Одеській області, муніципальна варта та поліція охорони.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

До проведення спецоперації зі звільнення заручників залучили і спецпідрозділ КОРД, розуміючи, що подія могла мати різні варіанти розвитку і тому важливо максимально убезпечити людей. У ході переговорів зі зловмисником правоохоронцям вдалося умовити його відпустити матір колишньої співмешканки. 46-річну жінку він передав представникам муніципальної варти з вікна квартири на балкон. Її доправили до лікарні, де діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, множинні гематоми на обличчі та рану на передпліччя.

Відпускати колишню співмешканку з дитиною чоловік категорично відмовився. Мати з дочкою вдалося звільнити згодом завдяки оперативній комбінації із залученням переговорників та КОРДівців. 26-річна жінка, як і її мати, зазнала домашнього насильства, її доставили до медичного закладу із забоями голови, обличчя та руки. Дитина фізично не постраждала, вона зараз зі своєю мамою.

"Мені вдалося порозумітися з чоловіком. Я сказав йому: які б труднощі ми не відчували, повинні залишатися людьми, берегти і захищати свої сім'ї. Домашнє насильство – неприпустимо, наші рідні повинні бути під нашим захистом. Для мене дуже важливо, що сьогодні все завершилося добре", – розповів про ведення переговорів із чоловіком спецназівець КОРДу.

Правопорушника затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Його дії слідством кваліфіковано в частині другій статті 146 та статті 126-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне позбавлення волі та домашнє насильство. За вчинене чоловікові загрожує до п'яти років позбавлення волі.

  • З'явилися подробиці про викрадача із Чорноморська, який взяв у заручники свою родину фото
  • З'явилися подробиці про викрадача із Чорноморська, який взяв у заручники свою родину фото 1
  • З'явилися подробиці про викрадача із Чорноморська, який взяв у заручники свою родину фото 2
  • З'явилися подробиці про викрадача із Чорноморська, який взяв у заручники свою родину фото 3
  • З'явилися подробиці про викрадача із Чорноморська, який взяв у заручники свою родину фото 4

З'явилися подробиці про викрадача із Чорноморська, який взяв у заручники свою родину фото


Усі фото та відео: od.npu.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах