Мітинг у День міста: в Одесі під будівлею мерії пройшов пікет проти тендерів на реконструкцію суду та ТЮГу

Мітинг у День міста: в Одесі під будівлею мерії пройшов пікет проти тендерів на реконструкцію суду та ТЮГу.

Мітинг у День міста: в Одесі під будівлею мерії пройшов пікет проти тендерів на реконструкцію суду та ТЮГу. Фото: "Суспільне Одеса"

Події
02 вересня 2023 11:52

2 вересня в Одесі біля будівлі мерії на Думській площі знову зібралися люди, які вимагають скасувати тендери на реконструкцію Київського районного суду та Театру юного глядача за кошти міського бюджету. Про це повідомляють очевидці.

Протестувальники тримали в руках плакати з написами "Спочатку ЗСУ, потім все інше", "Депутати, мої податки для ЗСУ", "ЗСУ в першу чергу" та наполягали на передачі коштів, виділених на ремонт будівель суду й театру, на потреби армії.

Відео: t.me/vidsichi

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Нагадаємо, 8 серпня на Prozorro управління капітального будівництва Одеської міськради опублікувало тендер на реконструкцію будівлі Київського районного суду на вулиці Варненська, 3А. Роботи оцінили у 106,2 мільйонів гривень. Також понад 31 мільйон гривень планують виділити на ремонт покрівлі та фасадів будівлі Театру юного глядача імені Юрія Олеші.

Відео: t.me/vidsichi

На сесії Одеської міської ради 25 серпня більшість депутатів підтримали рішення відремонтувати суд, проте фракції "Європейська солідарність" та "Слуга народу" звернулися до мера з вимогою скасувати тендер, а волонтер Катерина Ножевнікова заявила, що у понеділок, 28 серпня, вийде на пікет біля будівлі міськради на Думській площі, оскільки обурена тим, що гроші громади витрачають не на допомогу військовим.

Відео: t.me/vidsichi

Протести під будівлею мерії відбуваються вже кілька днів.

Під час мітингу 2 вересня розпочалися урочисті заходи до Дня міста.

Катерина Ножевнікова закликала людей розійтися і зібратися на пікет в інший день, після чого учасники протесту виконали Гімн України та залишили Думську площу.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах