На Одещині чоловік підірвав гранату у дворі багатоповерхівки

На Одещині чоловік підірвав гранату у дворі багатоповерхівки.

На Одещині чоловік підірвав гранату у дворі багатоповерхівки. Фото: od.npu.gov.ua

Події
02 вересня 2023 15:07

У місті Рені Одеської області чоловік підірвав гранату у дворі житлового будинку. Про це повідомили у прес-службі Нацполіції в Одеській області.

Так, до поліції зателефонувала мешканка міста Рені та повідомила, що у дворі багатоповерхівки, в якій вона проживає, стався вибух.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

На місці слідчо-оперативна група встановила, що до злочину причетний 37-річний чоловік, який прийшов у гості до 43-річного товариша, де разом із ним, його 70-річним батьком та ще одним 47-річним гостем вживав алкогольні напої. Під час застілля фігурант взяв гранату, за попередніми даними РГД-5, вийшов із нею на вулицю і підірвав. На щастя від вибуху небезпечного предмета, ніхто не постраждав. Залишки від частин гранати поліцейські виявили та вилучили на місці підриву.

Під час з'ясування всіх обставин події поліцейські зауважили, що з кишені 47-річного чоловіка, який був у гостях у батька з сином, як і зловмисник, який підірвав боєприпас, виглядає предмет, схожий на гранату РГД-5. Для його вилучення викликали працівників Управління вибухотехнічної служби ГУНП в Одеській області.

Розуміючи, що у квартирі також можуть бути небезпечні предмети, правоохоронці провели в ній невідкладний обшук, під час якого виявили та вилучили ще два корпуси, попередньо, гранати Ф-1 та запали до них, а також паперовий пакунок та банку з рослинною речовиною зеленого кольору, у висушеному та подрібненому стані, схожою на канабіс, та зип-пакет із порошкоподібною речовиною білого кольору.

За цим фактом слідчі розпочали два провадження за частиною першою статті 263 ("Носіння, зберігання, придбання бойових припасів без передбаченого законом дозволу"), а також по одному провадженню за частиною першою статті 296 ("Хуліганство") та частиною першою статті 309 (" Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту") Кримінального кодексу України. У рамках даних виробництв поліцейські направили вилучені предмети та речовини на експертні дослідження.

  • На Одещині чоловік підірвав гранату у дворі багатоповерхівки фото
  • На Одещині чоловік підірвав гранату у дворі багатоповерхівки фото 1
  • На Одещині чоловік підірвав гранату у дворі багатоповерхівки фото 2
  • На Одещині чоловік підірвав гранату у дворі багатоповерхівки фото 3

На Одещині чоловік підірвав гранату у дворі багатоповерхівки фото

Фото: od.npu.gov.ua

Чоловіку, у якого вилучили гранату з кишені, вже повідомили про підозру в носінні, зберіганні, придбанні бойових запасів без передбаченого законом дозволу. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Надалі в ході слідства правоохоронці встановлюватимуть походження заборонених предметів та речовин, кому вони належать та з якою метою зберігалися. Питання щодо правової кваліфікації та повідомлення іншим чоловікам про підозру вирішуватимуться після проведення експертиз та інших слідчих дій. Наразі слідство триває.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах