В Одесі штучний інтелект долучили до діагностики головного мозку

В Одесі штучний інтелект долучили до діагностики головного мозку

В Одесі штучний інтелект долучили до діагностики головного мозку Фото: moz.gov.ua

Події
10 вересня 2023 16:57

Одеса стала першим містом в Україні, де запровадили пілотний проєкт телемедицини BrainScan. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров'я України.

Система BrainScan працює на базі штучного інтелекту, значно прискорює процес діагностики захворювань або ушкоджень головного мозку та рятує життя пацієнта, коли час є критичним фактором.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Принцип роботи системи досить простий: нейромережа аналізує зображення комп'ютерної томографії головного мозку в автоматичному режимі та виявляє патологічні зміни. Протягом п'яти хвилин після обробки знімка програмою лікар може ухвалити рішення про подальше лікування, а це в кілька разів швидше, ніж зазвичай.

В Одесі штучний інтелект долучили до діагностики головного мозкуВ Одесі штучний інтелект долучили до діагностики головного мозку Фото: moz.gov.ua

Як зазначила лікар-рентгенолог вищої категорії Анастасія Мудрова, "майбутнє саме за такими технологіями, які можна застосовувати в діагностиці як незалежну експертну "другу думку" для швидкого реагування та прийняття рішень".

Використання штучного інтелекту для аналізу КТ-знімків головного мозку в рамках проєкту BrainScan показало добрі результати.

Одеський досвід залучення нейромережі до діагностики пацієнтів тепер використовується і у прифронтовому Краматорську Донецької області, де також запрацював проєкт BrainScan.

Проєкт запроваджується Міністерством охорони здоров'я України за підтримки проєкту USAID "Сталий розвиток національних систем охорони здоров'я в Україні" (LHSS).

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах