В одному з регіонів Одеської області транслювали російськомовні радіостанції

В одному із регіонів Одеської області транслювали російськомовні радіостанції.

В одному із регіонів Одеської області транслювали російськомовні радіостанції. Фото: mediasat.info

Події
12 вересня 2023 15:34

В одному із регіонів Одеської області слухають російськомовні радіостанції. Одеська ОВА веде переговори з міжнародними партнерами та працює над тим, щоб припинити їхню трансляцію. Про це повідомляє Центр публічних розслідувань.

Гава ОВА Олег Кіпер під час першої зустрічі з представниками ЗМІ голова Одеської ОВА торкнувся цього питання і повідомив про намір розпочати таку роботу. Ще три тижні тому, наприклад, у Подільську звучало російське радіо. Справа в тому, що трансляція ведеться з території тимчасово окупованого Росією придністровського регіону Молдови та, окрім музики, поширюється російська пропаганда.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Це досить складний процес. Зараз все на стадії відпрацювання. Сьогодні багато йде переговорів, бо це обладнання, великі кошти потрібні. Також дати альтернативу населенню цих радіостанцій. Ми не зупинялися з цим. Я сам також був у Подільську і чув ці трансляції там ", – зазначив голова адміністрації.

Нагадаємо, що на півдні Одеської області досі транслюють російські канали, а у сфері обслуговування використовують російську мову. Такого висновку дійшли після перевірки Болградського району, яку влаштували представники Уповноваженого із захисту державної мови.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах