В одеському ТЮГу розповіли, навіщо їм потрібен скандальний тендер на ремонт

В одеському ТЮГу розповіли, навіщо їм потрібний скандальний тендер на ремонт.

В одеському ТЮГу розповіли, навіщо їм потрібний скандальний тендер на ремонт. Фото: odessa-life.od.ua

Події
13 вересня 2023 16:46

Директор одеського ТЮГу Оксана Бурлай-Пітерова розповіла про довгоочікуваний ремонт, якого в театрі не було 30 років. За її словами, нарешті збираються відремонтувати фасади та покрівлю. Про це повідомляє УНН.

Директор ТЮГу уточнила, що у будівлі театру, яка є пам'яткою архітектури, протікає покрівля та стеля, фасад – у тріщинах. Останній капітальний ремонт проводили 1989 року.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"У театрі в багатьох ділянках протікає дах, який ми вже шість років поспіль «латаємо» власним коштом. В результаті цього руйнуються і фасад, і внутрішні приміщення. Останній капремонт вироблявся приблизно 25-30 років тому. У 2020 році було виготовлено проект з ремонту покрівлі, даху та фасаду. Ремонтні роботи мали розпочати за два дні до повномасштабного вторгнення, проте не склалося", – розповіла Бурлай-Пітерова.

Незважаючи на проблеми, театр продовжує працювати.

"З перших днів війни ми працюємо у різних форматах, онлайн та офлайн. Є досвід гри уявлень у бомбосховищах, паркінгах, укриттях. Ми приймаємо багато переселенців – за 1,5 року понад 17 тисяч переселенців побачили наші уявлення. Півтора роки ми надаємо своє культурне опір, волонтеримо, донатимо на ЗСУ. Ставимо нові вистави, приймаємо глядачів різного віку", – додала Бурлай-Пітерова.

Нагадаємо, що в Одесі попередньо обрали переможця тендеру на понад 31,5 мільйона гривень на реставрацію Театру юного глядача імені Юрія Олеші. Однак, волонтери виступають проти державних закупівель на мільйони гривень під час повномасштабної війни.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах