Посол США в Україні прокоментувала нічний обстріл Одеської області

Посол США в Україні прокоментувала нічний обстріл Одеської області.

Посол США в Україні прокоментувала нічний обстріл Одеської області. Фото: wikipedia.org

Події
17 вересня 2023 18:13

Посол США в Україні Бріджіт Брінк відреагувала на російський обстріл Одеської області вночі 17 вересня, заявивши, що "в той час як українське зерно годує світ, Росія веде війну проти необхідної для цього цивільної інфраструктури".

"Була рада дізнатися вчора, що два цивільні кораблі зайшли в порт Чорного моря для завантаження майже 20 тисяч тонн зерна для країн Африки та Азії — перші кораблі, які прибули після цинічного виходу Росії з Чорноморської зернової ініціативи. Відповідь Росії? Обстріли Одеської області на світанку. В той час як українське зерно годує світ, Росія веде війну проти необхідної для цього цивільної інфраструктури", – написала Бріджіт Брінк у Twitter.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Нагадаємо, вночі 17 вересня противник завдав по Україні удару крилатими ракетами повітряного базування та ударними БпЛА. Основним напрямом удару став південь Одеської області. Силам ППО вдалося знищити над нашим регіоном чотири ударні БпЛА типу Shahed-136/131 і п'ять крилатих ракет типу Х-101/Х-555/Х-55. На жаль, не обійшлося і без прильотів. Влучанням пошкоджено сільськогосподарські угіддя та зерносховище в Березівському районі Одеської області. Люди не постраждали.

Командувач Повітряних Сил ЗС України Микола Олещук опублікував відео, на якому зафіксовано, як ППО збило над Одеською областю ракету.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах