В Одесі запрацював фронт-офіс допомоги ветеранам "ВетеранХаб"

В Одесі почав працювати фронт-офіс допомоги ветеранам "ВетеранХаб".

В Одесі почав працювати фронт-офіс допомоги ветеранам "ВетеранХаб". Фото: dilova.com.ua

Події
18 вересня 2023 12:19

В Одесі запрацював "ВетеранХаб" – сервісний центр підтримки українських ветеранів, де вони зможуть отримати весь комплекс соціальних послуг, юридичний захист, а також консультації та поради фахівців із лікування, реабілітації, психологічної допомоги, працевлаштування, відкриття власного бізнесу. Про це повідомляє пресслужба міськради.

Серед питань, які, зокрема, займатимуться "ВетеранХаб", – допомога сім'ям загиблих захисників та захисниць, а також військовим, які отримали інвалідність у результаті війни.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними Департаменту праці та соціальної політики, нині в Одесі проживають:

• 332 особи з числа сімей загиблих (померлих) захисників та захисниць України, у тому числі 144 дитини;
• 81 особа, яка отримала інвалідність внаслідок поранення, контузії, каліцтва чи захворювання, отриманих під час воєнних дій агресора.

І, на жаль, з кожним днем ці цифри зростають.

Хто може отримати допомогу

З 2023 року за рахунок коштів бюджету надаються різні види допомоги та послуг особам, які забезпечують оборону України, членам сімей загиблих (померлих) захисників та захисниць України. Для певних категорій осіб надають щомісячні чи одноразові грошові виплати, зокрема:

- воїнам, які стали особами з інвалідністю внаслідок поранення, контузії, каліцтва, виплачуються щомісячні грошові виплати у розмірі по 3000 грн (допомога вже отримує 31 особа з інвалідністю внаслідок війни);
- воїнам, які стали особами з інвалідністю внаслідок захворювання, виплачуються щомісячні грошові виплати у розмірі по 2000 грн (допомогу вже отримують 5 осіб з інвалідністю внаслідок війни);
- сім'ям загиблих (померлих) захисників та захисниць України виплачуються щомісячні грошові виплати у розмірі по 3000 грн (допомогу вже отримують 109 сімей загиблих/померлих воїнів).

Дітям сімей загиблих (померлих) захисників та захисниць України та дітям воїнів, які стали особами з інвалідністю, виплачуються одноразові грошові виплати у розмірі по 6000 гривень. Наразі допомогу вже отримали 57 дітей із сімей загиблих/померлих військових та 11 дітей, батьки яких стали особами з інвалідністю внаслідок війни. Сім'ям загиблих (померлих) військових, які отримали звання "Герой України", надається одноразова муніципальна грошова допомога у розмірі 50 тисяч гривень. Наразі допомогу призначено одній матері Героя України.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах