В Одесі порожні дитячі садки

В Одесі порожні дитячі садки.

В Одесі порожні дитячі садки. Фото:t.me/odesacityofficial

Події
23 вересня 2023 16:09

З 1 вересня в Одесі п'ята частина місць у дитсадках стоїть порожня. Про це повідомила директор міського департаменту освіти та науки Олена Буйневич.

З її слів, у цьому винні батьки, які "тримають" місця для своїх дітей.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"У такій кількості діти не хворіють. Аналізуємо на нараді, питаємо у керівників, вихователів. Ситуація у всіх схожа: Батьки не наводять дітей тиждень, за сімейними (обставинами – Ред.). Потім приходять. Потім знову зникла дитина на два тижні. Вийшов на два дні.Звичайно, таке буває.Як і "осінній нежить", шлунок вранці. Але як виняток! Не завжди, - написала Буйневич

Законодавство дозволяє виключати дитину з дитсадка, якщо її немає двох місяців. При цьому його можна перевести до групи короткочасного перебування.

"Навіщо тримати це місце, яке так потрібно іншим? Будь ласка, батьки, якщо місце та садок не потрібні – не тримайте його. Переведіть на іншу форму. На мій погляд, мають бути зміни у законодавстві, які дозволять не тримати порожніми дитячі ліжечка та місця. Особливо в таких важких умовах, коли навіть наявні укриття в чотири-п'ять разів менше від списку вихованців садка", – розповіла директор.

Також чиновниця наголосила, що є поодинокі сади, заповнені стабільно.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах