Яка ситуація в Одесі та Чорному морі вранці 27 вересня

Яка ситуація в Одесі та Чорному морі вранці 27 вересня.

Яка ситуація в Одесі та Чорному морі вранці 27 вересня. Фото: t.me/militarymediacenter

Події
27 вересня 2023 08:52

Ніч із 26 на 27 вересня в Одесі й Одеській області пройшла без сигналів повітряної тривоги та без обстрілів. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Як заявили у пресслужбі Військово-Морських Сил ЗС України, станом на 07:00 27 вересня у Чорному морі чергують чотири ворожі кораблі. Ракетоносії на чергуванні поки що відсутні, оскільки заведені до пунктів базування.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Нагадаємо, дві попередні ночі в Одесі пройшли неспокійно. Так, у ніч проти 25 вересня російські окупанти випустили по нашій області 19 ударних безпілотників та 14 ракет. 30 із 33 повітряних цілей вдалося збити силам і засобам протиповітряної оборони. На жаль, не обійшлося і без прильотів. Від обстрілу постраждала припортова інфраструктура, зокрема Морвокзал та готель "Одеса", зерносховища, складські приміщення приватного підприємства, кілька приватних домоволодінь у передмісті, об'єкти з охоронної зони ЮНЕСКО та виставкова зала Спілки художників. Одна жінка зазнала поранень. Двоє чоловіків загинули.

Вночі 26 вересня ворог протягом двох годин атакував Одеську область ударними дронами. Внаслідок обстрілу постраждали два водії вантажівок. Пошкоджено зерносховища, адміністративні будинки, близько 30 фур, з яких шість повністю згоріли, та будівля пункту пропуску. Після атаки міжнародний пропускний пункт "Орлівка" не працював до вечора. У Міністерстві оборони Румунії заявили, що засуджують обстріл припортової інфраструктури Одеської області, а військовий аналітик Олександр Коваленко пояснив, для чого РФ використовує повітряний простір Румунії, коли обстрілює нашу область, зокрема Ізмаїльський район.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах