Депутати відмовилися скасовувати фінансування ремонту Київського райсуду Одеси

Депутати відмовилися скасовувати фінансування ремонту Київського району суду Одеси.

Депутати відмовилися скасовувати фінансування ремонту Київського району суду Одеси. Скриншот з трансляції сесії

Події
27 вересня 2023 15:00

На сесії Одеської міської ради депутати не підтримали пропозицію щодо скасування фінансування ремонту Київського районного суду.

Про це Vgorode дізнався із трансляції засідання сесії.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Не фінансувати ремонт суду, а направити десять мільйонів гривень, виділених для цієї мети з бюджету, до резервного фонду запропонували члени бюджетної комісії Олексій Потапський, Вадим Мороховський та Олег Звягін. 20 депутатів таку ініціативу підтримали, чотири утрималися, а 21 людина не проголосувала.

У день проведення сесії Одеської міської ради, 27 вересня о 09:30, люди знову вийшли на пікет проти витратних тендерів під час війни. Протестувальники стояли біля будівлі мерії з плакатами "Гроші з бюджету на ЗСУ", "Спочатку ЗСУ", "Гроші громади під контроль громади", "ЗСУ стоять за нас, а ми – за ЗСУ!"

Під час засідання сесії представників мітингувальників запросили до зали та дали їм можливість висловитися біля трибуни. Олеся Буденко, брат якої нещодавно загинув на фронті, заявила, що бруківка та суди не захистять місто – треба виділяти більше коштів на ЗСУ. Мати загиблого військовослужбовця Ірина Орлянська попросила виділити гроші на закупівлю дронів. Жінка підкреслила, що її син, який був рульовим, і люди, яких він перевозив, могли залишитися живими, якби був потужніший транспорт. Учасник акції протесту В'ячеслав Сураго зазначив, що люди вимагають переглянути всі витрати, щоб залишити лише такі критичні, без яких місто не може існувати, а решту коштів спрямувати на потреби армії.

У відповідь на ці заяви мер Одеси Геннадій Труханов повідомив, що зараз міська рада виділяє кошти на всі заявки, які надходять від військовослужбовців, проте існують деякі бюрократичні перешкоди щодо закупівлі деяких необхідних військовим речей, наприклад, безпілотників.

Нагадаємо, 22 вересня постійна комісія Одеської міської ради з питань планування, бюджету та фінансів також не підтримала пропозицію скасувати тендер на ремонт Київського районного суду.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах