Одеському бізнесмену Борису Кауфману збільшили заставу у справі про злочинне угруповання

Одеському бізнесмену Борису Кауфману збільшили заставу у справі про злочинне угруповання.

Одеському бізнесмену Борису Кауфману збільшили заставу у справі про злочинне угруповання. Фото: forbes.ua

Події
01 жовтня 2023 13:11

Вищий антикорупційний суд на 30 мільйонів гривень збільшив розмір застави для одеського бізнесмена Бориса Кауфмана, якого підозрюють у створенні злочинного угруповання.

Наразі ця сума складає 159 мільйонів гривень, тоді як раніше була 139 мільйонів гривень.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Повний текст відповідного рішення, яке суд ухвалив 18 вересня, опублікували 26 вересня.

За даними ухвали суду, Кауфман порушив одне з покладених на нього зобов'язань: заборону спілкуватися з іншими підозрюваними та свідками у цій справі. У період із квітня по травень поточного року бізнесмен зустрічався з одним із підозрюваних, а у червні – з іншим.

Спочатку прокуратура вимагала призначити заставу в розмірі 517 мільйонів гривень, проте сторони вирішили стягнути на користь держави 20 мільйонів і збільшити заставу на 30 мільйонів.

У судовому рішенні зазначено, що заставу за бізнесмена внесло ТОВ "Тедіс Україна", кінцевим бенефіціарним власником якого є він сам.

Нагадаємо, 7 грудня 2022 року Вищий антикорупційний суд заарештував Бориса Кауфмана за підозрою в організації злочинного угруповання. За даними НАБУ, з осені 2021 року організація, до якої входив бізнесмен, контролювала всі значні бюджетні витрати Одеської міської ради.

Також Vgorode повідомляв про те, що апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила бізнесмена Бориса Кауфмана під арештом. Апеляція відмовилася задовольнити позов захисників підприємця, якого підозрюють у незаконному заволодінні аеропортом "Одеса" та двома з половиною мільярдами гривень доходу від діяльності цього майнового комплексу. Для того, щоб вийти на волю, фігуранту потрібно внести заставу в розмірі 268 мільйонів 400 тисяч гривень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах