З портів Великої Одеси вийшли ще три судна із залізною рудою та агропродукцією

З портів Великої Одеси вийшли ще три судна із залізною рудою та агропродукцією.

З портів Великої Одеси вийшли ще три судна із залізною рудою та агропродукцією. Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov

Події
01 жовтня 2023 16:11

1 жовтня з портів Чорноморськ та Південний вийшли три балкери. Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Ще п'ять суден прямують до портів нашої області під завантаження.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Балкери AZARA, YING HAO 01, ENEIDA під прапорами Ліберії та Палау експортували понад 127 тисяч тонн української агропродукції та залізної руди. Також у портах Великої Одеси очікують завантаження судна OLGA, IDA, DANNY BOY, FORZA DORIA, NEW LEGACY, які експортують до країн Африки та Європи майже 120 тисяч тонн українського зерна.

З портів Великої Одеси вийшли ще три судна із залізною рудою та агропродукцією.З портів Великої Одеси вийшли ще три судна із залізною рудою та агропродукцією. Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov

Нагадаємо, останнє судно в рамках "Зернової ініціативи" вийшло з Одеського порту 16 липня. У серпні Україна повідомила про запуск тимчасового гуманітарного коридору, призначеного для обходу російської блокади, зокрема, для евакуації кораблів, які перебували в портах Великої Одеси в момент повномасштабного вторгнення РФ.

Перше після припинення "Зернової угоди" судно (контейнеровоз Joseph Schulte під прапором Гонконгу) вийшло із порту Одеса 16 серпня.

Також у рамках ініціативи Президента України Володимира Зеленського Grain from Ukraine до надання гуманітарної допомоги у вигляді пшениці та кукурудзи країнам Африки та Азії задіють Дунайські порти Одеської області.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах