Італія підписала з Україною договір про відновлення Спасо-Преображенського собору в Одесі

Італія підписала з Україною договір про відновлення Спасо-Преображенського собору в Одесі.

Італія підписала з Україною договір про відновлення Спасо-Преображенського собору в Одесі. Фото: Vgorode

Події
03 жовтня 2023 11:27

Італія підписала договір з Україною щодо відновлення Спасо-Преображенського собору в Одесі.

Про це під час відеоконференції з мером Одеси Геннадієм Трухановим заявив заступник голови Ради Міністрів та Міністр закордонних справ Італійської Республіки Антоніо Таяні.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Я вдячний Італії, яка відіграла ключову роль у тому, щоб Одеса була в ЮНЕСКО. Так само, як вся Одеса дякує уряду і народу Італії за допомогу у відновленні міста після російських обстрілів", – сказав Геннадій Труханов.

Відео: YouTube-канал "Думська, 1"

Нагадаємо, в ніч із 22 на 23 липня російські війська завдали масованого ракетного удару по Одесі та області. Під час ракетної атаки ворог вдарив по Одеській області щонайменше п'ятьма видами ракет усіх видів базування: "Калібри", "Онікси", Х-22 та Іскандер-К, а також застосував балістичні Іскандер-М. Від обстрілу постраждала портова інфраструктура, житлові будинки, десятки автомобілів та будівлі у центрі міста. Пряме влучання ракети прийшлося у центральний вівтар Спасо-Преображенського собору на Соборній площі, внаслідок чого частково зруйновано будівлю храму, перекриття трьох нижніх поверхів, значно пошкоджено внутрішнє оздоблення та ікони, повністю знищено службові приміщення нижньої частини собору.

23 липня прем'єр-міністр Італія Джорджія Мелані заявила, що італійці готові допомогти Україні відновити Спасо-Преображенський собор та інші пам'ятки архітектури, а на початку серпня цю інформацію офіційно підтвердили в італійському уряді.

Також Vgorode повідомляв про те, що в Одесі відкрили почесне Консульство Італійської Республіки.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах