Тероризували громадян: у Кіровоградській та Одеській областях затримали злочинне угруповання

Тероризували громадян: у Кіровоградській та Одеській областях затримали злочинне угруповання.

Тероризували громадян: у Кіровоградській та Одеській областях затримали злочинне угруповання. Фото: facebook.com/ssu.kropyvnytskyi

Події
04 жовтня 2023 17:57

Співробітники СБУ викрили банду, яка тероризувала мешканців Кіровоградської та Одеської областей. Про це повідомили у пресслужбі Управління СБ України у Кіровоградській області.

Так, унаслідок спецоперації в Кіровоградській та Одеській областях нейтралізували зловмисників, які чинили розбійні напади на місцевих мешканців, вимагали у громадян гроші, автомобілі та нерухоме майно.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Якщо люди відмовлялися платити "данину", бандити погрожували їм фізичною розправою над ними та їхніми близькими.

За даними слідства, карні злочинці вимагали в одесита переписати на одного з рекетирів квартиру. Також порушники продавали зброю та боєприпаси, залишені російськими окупантами на місцях активних бойових дій. Клієнтів вони підшукували через власні зв'язки, зокрема серед представників кримінального середовища.

Тероризували громадян: у Кіровоградській та Одеській областях затримали злочинне угруповання.Тероризували громадян: у Кіровоградській та Одеській областях затримали злочинне угруповання. Фото: facebook.com/ssu.kropyvnytskyi

Співробітники СБУ затримали лідера банди та трьох її учасників. Зловмисники попалися "на гарячому", коли намагалися продати автомат Калашнікова та великокаліберний кулемет. За товар бандити сподівалися отримати 5,5 тисяч американських доларів.

Слідчі встановили, що угруповання організував мешканець Одеської області, який раніше притягувався до відповідальності за тяжкі злочини. Під час нападів на громадян зловмисники діяли із жорстокістю і застосовували до потерпілих насильство. Надалі вони планували поступово поширювати свій злочинний вплив на різні регіони України.

Тероризували громадян: у Кіровоградській та Одеській областях затримали злочинне угруповання.Тероризували громадян: у Кіровоградській та Одеській областях затримали злочинне угруповання. Фото: facebook.com/ssu.kropyvnytskyi

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманих про підозру за статтями Кримінального кодексу України:

  • частина друга статті 15, частини друга та третя статті 27, частина третя статті 28 та частина четверта статті 189 ("Вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану");
  • частина третя статті 262 ("Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем");
  • частина перша статті 263 ("Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами").

Наразі фігуранти перебувають під вартою. За вчинене їм загрожує до 12 років позбавлення волі. Триває розслідування.

Нагадаємо, на Одещині повідомили про підозру "злодію в законі" на прізвисько "Лавасогли-Батумський" та кримінальникам з його найближчого оточення. Учасники злочинного угруповання займалися здирством, а також організували нелегальний гральний бізнес.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах