В Одесі за вимагання та розбійні напади затримали учасників злочинного угруповання

В Одесі за вимагання та розбійні напади затримали учасників злочинного угруповання.

В Одесі за вимагання та розбійні напади затримали учасників злочинного угруповання. Фото: t.me/SSU_Odesa

Події
05 жовтня 2023 11:00

В Одесі співробітники СБУ провели спецоперацію із затримання лідера та активного учасника міжетнічного організованого злочинного угруповання, яке займалося вимаганням неіснуючих боргів. Про це повідомили у пресслужбі Управління СБ України в Одеській області.

За попередніми даними слідства, фігуранти під штучними приводами систематично вибивали гроші у представників комерційних структур, зокрема, малого бізнесу. У разі несплати "данини" зловмисники застосовували до потерпілих психологічний тиск, загрожуючи їм насильством та фізичною розправою. Також бандити чинили розбійні напади та інші тяжкі злочини, які загрожували життю та здоров'ю людей.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За даними слідства, зловмисники вимагали у фермера з Ізмаїльського району сплатити майже один мільйон гривень неіснуючого боргу. Під час особистої зустрічі фігуранти пред'явили "боржнику" графік виплат, а після того, як чоловік відмовився платити, погрожували фізичною розправою йому та його родичам, а також пошкодженням сільськогосподарської техніки.

Довести злочинний план до кінця здирникам не вдалося, оскільки їх затримали.

Наразі злочинцям вже повідомили про підозру за частиною четвертою статті 189 ("Вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою, або поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження") Кримінального кодексу України. За скоєне порушникам загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. В якості запобіжного заходу їм обрали тримання під вартою.

В Одесі за здирництво та розбійні напади затримали учасників злочинного угруповання.В Одесі за здирництво та розбійні напади затримали учасників злочинного угруповання. Фото: t.me/SSU_Odesa

У рамках відкритого кримінального провадження проводять слідчо-оперативні дії із притягнення до відповідальності інших учасників угруповання. Також перевіряють причетність учасників злочинної групи до скоєння інших аналогічних злочинів на території регіону.

В Одесі за здирництво та розбійні напади затримали учасників злочинного угруповання.В Одесі за здирництво та розбійні напади затримали учасників злочинного угруповання. Фото: t.me/SSU_Odesa

Раніше СБУ викрила банду, яка тероризувала жителів Одеської та Кіровоградської областей, займаючись здирством грошей, автомобілів і нерухомості, розбійними нападами та незаконним продажем зброї.

Також ми писали про те, що в Одеській області повідомили про підозру "злодію в законі" на прізвисько "Лавасогли-Батумський" та кримінальникам з його найближчого оточення. Учасники даного злочинного угруповання займалися вимаганням, а також організували нелегальний гральний бізнес.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах